07-02-2016 – 2 Medailles voor jongste turnsters ILO

De jongste talenten van ILO

Zaterdag 16 januari hadden de 8 jongste turnsters van gymnastiekvereniging ILO hun eerste rayonwedstrijd. Hierbij lieten zij zien dat ze goed konden mee komen met de andere turnsters van hun niveau.

Vroeg in de ochtend kwamen de eerste 3 turnsters uit in Instap D2, in een zeer groot deelnemersveld van 38 turnsters! Zowel Marin Roelofsen als Merit Schlegel turnden op hun best en eindigden dan ook net naast het podium op de 6e en 8e plaats. Rosanna van Elst turnde helaas net iets onder haar kunnen en veranderde sommige oefeningen af en toe. Ondanks alles behaalde ze toch nog een mooie eindscore van 46.800 punten.
In de eerste wedstrijd mochten ook de pupillen 1, D2 turnen. Maan Hazelbag turnde een hele nette wedstrijd op alle vier de toestellen. Zij mocht aan het einde van de wedstrijd dan ook een bronzen medaille mee naar huis nemen voor haar welverdiende 4e plaats in een groot deelnemersveld van 27 turnsters. In dezelfde categorie had Mirte van Doornenbal niet helemaal haar dag, waar ze normaal foutloos kan turnen, viel ze dit keer van de brug en had ze moeite met de balk en sprong. Ze behaalde uiteindelijk een puntentotaal van 46.883.
In de tweede wedstrijd turnden Celine de Kock, Sanne van Dijk en Iris Naber. Alle drie de turnsters turnden een goede wedstrijd, Celine turnde zoals zij kan op alle toestellen zeer constant en netjes en mocht dan ook een bronzen medaille in ontvangst nemen voor haar 3e plaats! Sanne behaalde op brug de hoogste score van haar categorie, een 13.400, en werd daarmee 7e. Iris behaalde juist de hoogste score op vloer, een 15.300! Zij werd uiteindelijk 16e.

Een compleet overzicht van de uitslagen vind je hier.

Dit bericht is geplaatst in Nieuwsberichten, Nieuwsberichten 2016, Recente nieuwsberichten. Bookmark de permalink.