07-02-2016 – Vallen, opstaan en 2 medailles voor ILO

Zaterdag 30 januari hadden 10 keuze oefenstof turnsters van gymnastiekvereniging ILO de tweede voorwedstrijd in Culemborg. Het was een wedstrijd met vallen en opstaan, maar ook met twee mooie medailles.

De eerste wedstrijd begon met Melanie van Mourik en Wyke van Bijnen in de categorie Junior E. Zij mochten het eerst op de balk turnen en Melanie liet een zeer nette oefening zien. Wyke van Bijnen begon helaas niet zo goed en viel 3x van de balk af. De overige 3 toestellen, vloer,sprong en brug, hebben de beide turnsters zoals zij kunnen geturnd. Melanie mocht dan ook een welverdiende bronzen medaille mee naar huis nemen! Wyke behaalde alsnog een mooie 41.575 als eindscore en eindigde op de 14e plaats.
In de tweede wedstrijd turnden Tessa van Tongeren en Gerjanne Huibers in de categorie Junior F. Helaas kon Gerjanne door een blessure de wedstrijd niet mee draaien, maar was wel aanwezig om haar teamgenootje aan te moedigen. Tessa turnde op alle vier de toestellen nette oefeningen en behaalde dan ook een mooie puntentotaal van 42.775. Zij pakte hiermee net naast de medailles en eindigde op de 6e plaats.
In de derde en laatste wedstrijd was het de beurt aan de senioren. Bij Senior E mochten 3 turnsters van ILO turnen, Amely van Leijen, Laura de Leeuw en Janinka de Krieger. Zij begonnen met vallen en opstaan op het onderdeel balk. Laura was nog duidelijk niet op volle krachten na een week lang ziek te zijn geweest. Zij viel helaas meerdere keren vroegtijdig van de smalle balk, Janinka viel één keer en Amely maakte het goed door op de balk te blijven staan. Bij de vloer en sprong turnden de 3 dames naar hun kunnen. Bij brug was dat voor Janinka weer anders en viel helaas een aantal keer van het toestel. Amely, Laura en Janinka behaalde uiteindelijk respectievelijk de 14e, 18e en 21e plaats.
Ook senior D kwam in de derde wedstrijd aan bod. Chantal Pronk moest zich helaas afmelden voor de wedstrijd, en Marije was net ’s morgens terug gekomen van skiën. Dit viel haar iets zwaarder dan verwacht. Op balk had zij een aantal keren niet de krachten om op haar benen te blijven staat en viel van het toestel. Ook de brug was zwaarder dan normaal waardoor ze ook vroegtijdig het onderdeel moest verlaten. Vloer en sprong kon ze op halve krachten netjes turnen en daar kon ze haar puntentotaal toch nog wat mee omhoog halen. Ze behaalde de 12e plaats. Lorena Juch daarentegen turnde netjes op alle vier de toestellen. Met maar een paar kleine slordigheid foutjes behaalde ze een mooi puntentotaal van 43.050 en mocht daarmee een bronzen medaille in ontvangst nemen.

Dit bericht is geplaatst in Nieuwsberichten, Nieuwsberichten 2016, Recente nieuwsberichten. Bookmark de permalink.