Recente nieuwsberichten

06-07-2020 – Van Wankum Transport verrast ILO turnsters tijdens eerste binnen training

De wedstrijdturnsters van gymnastiekvereniging I.L.O. mochten afgelopen zaterdag, 4 juli, weer voor het eerst in de gymzaal trainen. Na een lange periode van niet trainen, thuis oefeningen doen en buiten trainen was het nu weer toegestaan om binnen te sporten. Deze eerste training was er gelijk een verrassing voor de turnsters. In de veronderstelling dat er een groepsfoto zou worden gemaakt van alle selectieleden hadden ze allemaal het wedstrijd turnpakje aangetrokken. Echter werd er een verrassing gebracht door Brian van Wankum van Van Wankum Transport.

Brian heeft een transportbedrijf in Lienden en wilde graag een vereniging uit de regio helpen door te sponsoren. De selectiegroep van ILO was juist op zoek naar een sponsor voor sporttassen zodat ze hun turnpakjes en ander accessoires op overzichtelijke manier konden meenemen naar trainingen en wedstrijden. Zo ontstond er een samenwerking tussen beide partijen en is er gezocht naar een mooie oplossing voor beiden. De tassen liggen al een aantal maanden te wachten op hun nieuwe eigenaar maar konden helaas niet uitgedeeld worden doordat de training was afgelast door corona. Afgelopen zaterdag mochten de turnsters dan eindelijk de tas in ontvangst nemen. De groepsfoto werd nog steeds gemaakt, maar nu werd deze extra versierd met de nieuwe sporttas. Met de turnpakjes, de gesponsorde trainingsjasjes en nu de nieuwe sporttassen, zijn de turnsters helemaal klaar voor het nieuwe wedstrijdseizoen die na de zomervakantie van start zal gaan. De vereniging, trainsters en vooral de turnsters willen Van Wankum Transport dan ook heel erg bedanken voor de tassen!

11-05-2019 – Succesvolle regiofinale voor ILO turnsters

Vier turnsters hadden zich weten te plaatsen voor de regiofinale divisie 5 in Amersfoort. Afgelopen zaterdag 11 mei was het dan zo ver. In wedstrijd 1 was het de beurt aan Maan Hazelbag en Mirte Doornenbal. In de categorie Jeugd F begonnen zei hun finale op het toestel brug. Mirte had wat vertraging opgelopen waardoor ze zonder warming-up haar brugoefening moest doen. Dit ging gelukkig heel goed, ze behaalde met een strakke oefening zelfs een 6e plaats op dit toestel. Op de balk had Maan helaas een black out waardoor ze punten liet liggen, maar dit compenseerde ze weer met een zeer nette vloeroefening waarmee ze het 11e cijfer behaalde. Maan werd 23e in het eindklassement en Mirte eindigde op de 18e plaatse waarmee ze haar ticket naar de districtfinale bemachtigde.

In wedstrijd 2 was het de beurt aan Sanne van Dijk en Celine de Kock. Zij kwamen uit in de categorie Junior F. Sanne voelde zich niet optimaal maar wist toch een hele goede finale te turnen.
Beide meiden wisten op de toestellen brug en vloer hetzelfde mooie cijfer te behalen. Hun strakke turnen werd beloond met een 10.467 op brug en een 10.050 op vloer. Ook lieten beide turnsters een mooie en ruime overslag op sprong zien. Ondanks dat Celine netjes turnde en niet viel voldeed ze nog niet aan alle eisen op het toestel balk. Hiermee daalde ze in het eindklassement. Sanne oversteeg zichzelf en turnde een zeer stabiele balkoefening waarmee ze zelfs een 2e plaats behaalde. In het eindklassement eindigde Celine op een 27e plaats, Sanne werd 7e waarmee ze net naast een medaille greep, maar zich wel plaatste voor de districtfinale op 25 mei in Amsterdam.

20190511 - Regiofinale 2019 - 600x800

24-02-2019 Vier weken vol wedstrijden, medailles en doorstromingen voor ILO turnsters

De afgelopen weken hadden de wedstrijdturnsters van gymnastiekvereniging I.L.O. een druk programma. Op 4 verschillende wedstrijddagen hebben alle 31 selectieleden wedstrijden geturnd! Hierbij werden verschillende medailles behaald en zijn er ook al een aantal doorstromingen naar finales bekend. Een korte terugblik is dan ook z’n plaats:

Op zaterdag 12 januari was de eerste voorwedstrijd voor de jongste leden die in de verplichte oefenstof turnen. Tijdens deze wedstrijddag turnden Jaylinn, Kirsten en Bo hun allereerste turnwedstrijd óóit, aangezien ze net nieuw op de selectie zitten. De overige 9 turnsters, Sarah (pre-instap), Dorinda, Imke, Kiek (instap), Esmée, Maartje (pupil 1), Isa, Emma en Salma (pupil 2) brachten al wat ervaring met zich mee. Helaas waren toch voor de meeste de zenuwen of de concurrentie te groot, maar alle turnsters hebben ook mooie dingen laten zien. Als klap op de vuurpijl kreeg pre-instapper Sarah een bronzen medaille omgehangen voor haar 4e plaats!
Zaterdag 19 januari mochten Lynn, Marije & Wyke hun 2e rayonwedstrijd in Culemborg turnen. In een groot en sterk deelnemersveld hebben ze mooie oefeningen laten zien. Vooral op balk lieten de drie turnsters mooie elementen zien. Zo zagen we een strakke handstanddoorrol, radslagen en een bruggetje achterwaarts. Door wat pechmomentjes daalden ze in het eindklassement. Lynn werd 8e, Marije 15e en Wyke 18e.
De week daarop mocht Lynn naar Amsterdam reizen voor haar 2e voorwedstrijd. Ze begon de wedstrijd met een val van balk maar herpakte zich met een mooie vloeroefening waarin ze voor het eerst een 1/2 schroef turnde. Ook op sprong en brug turnde ze naar haar kunnen. Met een 15e plaats heeft ze zich geplaatst voor de districtsfinale!
Zaterdag 16 februari was dan de laatste wedstrijddag van de hele reeks. Hierin mochten alle 15 turnsters die in de 5e divisie uitkomen turnen. In de categorie jeugd 1 pakte Marin een bronzen medaille, Rosanna werd 9e en Anna 26e. Bij de jeugd kreeg Maan een medaille voor haar 4e plaats en Mirte werd 7e. En ook bij de junioren mocht een ILO-turnster op het podium staan. Dit was Celine met een knappe 5e plaats, Loïs werd 8e, Sanne 10e en Rinske 11e. Bij de senioren grepen Janinka en Laura Koops naast de medailles door beide van de balk te vallen. In het eindklassement behaalde Janinka de 8e, Laura de Leeuw een 13e en Laura Koops een 16e plaats.

03-06-2016 Marin zet beste beentje voor tijdens regiofinale

Marin Roelofsen van gymnastiekvereniging I.L.O. mocht afgelopen zaterdag, 3 juni, de regiofinale pupil 1 D2 turnen in Amersfoort. Zij startte met het moeilijke onderdeel balk, maar liet hier gelijk zien dat zij thuis hoorde in de finale. Zonder grote wankelingen turnde ze haar hele oefening netjes uit en behaalde dan ook de 6e score op dit onderdeel. Daaropvolgend turnde ze op de vloer een nette oefening met een mooie overslag. Op sprong behaalde Marin een hoge score van 12.875. Bij brug begon ze even verkeerd door te starten met een ander element, maar ze herpakte zich netjes. Marin werd 10e met een puntentotaal van 51.625 in een zeer sterk deelnemersveld. Een mooie afsluiting van het afgelopen turnseizoen!

06-05-2017 3 medailles voor ILO turnsters tijdens regiofinale

20170506-regiofinale-divisie-4-en-5-jeugd-junior-en-senior-2-800x600

Zeven turnsters van gymnastiekvereniging ILO hadden zich geplaatst voor de regiofinale in Amersfoort. Rinske van Bijnen, Loïs Berends, Lynn Verbeek, Tessa van Tongeren, Laura de Leeuw, Janinka de Krieger en Marije van Verseveld hadden dan ook hard getraind om afgelopen zaterdag, 6 mei, het beste van zichzelf te tonen. Helaas moesten Loïs en Tessa zich afmelden in verband met een blessure.

In de eerste wedstrijd was het de beurt aan de jeugd turnsters divisie 4. Lynn toonde in deze categorie dat ze op alle vier de toestellen haar oefeningen zeer goed beheerst. Op zowel sprong als brug behaalde ze zelfs de hoogste score. Mede hierdoor behaalde Lynn de eerste plaats, en mag zij zich nu regiokampioen noemen!
In de categorie jeugd divisie 5 mocht Rinske turnen. Voor Rinske was het vooral een wedstrijd met persoonlijke successen. Zo turnde zij voor het eerst een flikflak op vloer en een salto als afsprong van brug. Met haar mooie ruime overslag over de pegasus behaalde ze zelfs een zevende score op dit onderdeel. Helaas was het grote deelnemersveld van 32 turnsters te sterk om zich te plaatsen voor de districtsfinale.
Marije mocht turnen in de B-finale van senior divisie 4. Ze startte met een nieuwe serie op vloer, overslag – salto. Ze vervolgde met een uitstekende sprong over de pegasus waarmee ze één van de hoogste scores behaalde. Bij brug had ze een kleine fout bij haar afsprong, maar dit herpakte ze met een mooie, stabiele balk oefening. Ze behaalde uiteindelijk de zilveren medaille!

In de derde wedstrijd mochten Laura en Janinka turnen in de categorie senior divisie 5. Ze begonnen beiden met een erg mooie vloeroefening en hadden hiermee gelijk de toon gezet. Over de pegasus lieten ze beide een ruime sprong zien waarmee ze ook hoog scoorden. Op brug turnden ze beide naar hun kunnen. Ze eindigden met het moeilijke onderdeel balk. Helaas vielen ze beide één keer van de balk. Janinka maakte na haar afsprong nog een verkeerde stap waardoor ze nogmaals viel. Toch waren de eerste drie toestellen zo goed geturnd dat Laura een bronzen medaille ontving voor haar 5e plaats. Janinka behaalde een mooie 17e plaats in een zeer groot deelnemersveld van 35 turnsters.

Zowel Lynn, Laura als Janinka mogen zich gaan klaarmaken voor de districtsfinale op 20 mei in Amsterdam!