13-12-2010 Eerste wedstrijd voor pre-instappers ILO

Na lang oefenen was het afgelopen zaterdag 11 december dan toch eindelijk zover. Loïs van Ommeren en Anouk van de Scheur van gymnastiekvereniging I.L.O. uit Lienden mochten hun eerste wedstrijd turnen. Samen met nog zes andere turnsters van I.L.O. die in divisie 4 uitkomen gingen zij vol goede moed naar de wedstrijd in Culemborg.

Loïs en Anouk turnden hun eerste wedstrijd. Anna behaalde een vierde plaats die werd beloond met een medaille.

In de eerste wedstrijd was het eerst de beurt aan senior niveau 5. Helaas had Daphne van de Brink zich afgemeld in verband met een blessure. Desalniettemin kwam zij wel naar Culemborg om haar teamgenote Anna Nagel aan te moedigen. Dit niet zonder succes. Anna turnde voor het eerst twistsalto van de balk en een halve schroef op vloer. Haar mooie oefeningen werden beloond met een medaille voor de vierde plaats.
In de tweede wedstrijd mochten Wyke van Bijnen en Melanie van Mourik (pupil 1 niveau 9) hun oefeningen aan de jury tonen. Beide turnden voor het eerst salto van de brug, al een prestatie om trots op te zijn. Jammer genoeg was de balk af en toe toch iets te smal waardoor vallen onvermijdelijk was. Uiteindelijk is Wyke 6e geworden (48.05) en Melanie 17e met een puntentotaal van 44.85.
Ook Michelle Kannemans, Laura Koops en Vera Sterrenburg mochten afgelopen zaterdag hun eerste wedstrijd van het seizoen draaien. Van te voren wisten ze dat brug een moeilijk onderdeel zou worden en dit was ook aan de scores te zien. Vloer ging daarentegen wel goed bij de drie meiden, Michelle haalde bijna het hoogste cijfer op dit onderdeel. Uiteindelijk werd Michelle 8e, Laura 9e en Vera 11e.
In de laatste wedstrijd waren eindelijk Loïs en Anouk aan de beurt. In een zeer groot deelnemersveld van 26 turnsters wisten zij zich goed op te been te houden. Met een paar kleine foutjes hier en daar kunnen de twee dames trots zijn op hun eerste wedstrijd. Anouk is 9e geworden (50.05 punten) en Loïs 16e met 47.95 punten. Maar het belangrijkste van deze dag was dat de meiden het “heel leuk” vonden.

Klik hier voor de overige uitslagen…

Dit bericht is geplaatst in Nieuwsberichten, Nieuwsberichten 2010, Recente nieuwsberichten. Bookmark de permalink.