Recente nieuwsberichten

24-02-2019 Vier weken vol wedstrijden, medailles en doorstromingen voor ILO turnsters

De afgelopen weken hadden de wedstrijdturnsters van gymnastiekvereniging I.L.O. een druk programma. Op 4 verschillende wedstrijddagen hebben alle 31 selectieleden wedstrijden geturnd! Hierbij werden verschillende medailles behaald en zijn er ook al een aantal doorstromingen naar finales bekend. Een korte terugblik is dan ook z’n plaats:

Op zaterdag 12 januari was de eerste voorwedstrijd voor de jongste leden die in de verplichte oefenstof turnen. Tijdens deze wedstrijddag turnden Jaylinn, Kirsten en Bo hun allereerste turnwedstrijd óóit, aangezien ze net nieuw op de selectie zitten. De overige 9 turnsters, Sarah (pre-instap), Dorinda, Imke, Kiek (instap), Esmée, Maartje (pupil 1), Isa, Emma en Salma (pupil 2) brachten al wat ervaring met zich mee. Helaas waren toch voor de meeste de zenuwen of de concurrentie te groot, maar alle turnsters hebben ook mooie dingen laten zien. Als klap op de vuurpijl kreeg pre-instapper Sarah een bronzen medaille omgehangen voor haar 4e plaats!
Zaterdag 19 januari mochten Lynn, Marije & Wyke hun 2e rayonwedstrijd in Culemborg turnen. In een groot en sterk deelnemersveld hebben ze mooie oefeningen laten zien. Vooral op balk lieten de drie turnsters mooie elementen zien. Zo zagen we een strakke handstanddoorrol, radslagen en een bruggetje achterwaarts. Door wat pechmomentjes daalden ze in het eindklassement. Lynn werd 8e, Marije 15e en Wyke 18e.
De week daarop mocht Lynn naar Amsterdam reizen voor haar 2e voorwedstrijd. Ze begon de wedstrijd met een val van balk maar herpakte zich met een mooie vloeroefening waarin ze voor het eerst een 1/2 schroef turnde. Ook op sprong en brug turnde ze naar haar kunnen. Met een 15e plaats heeft ze zich geplaatst voor de districtsfinale!
Zaterdag 16 februari was dan de laatste wedstrijddag van de hele reeks. Hierin mochten alle 15 turnsters die in de 5e divisie uitkomen turnen. In de categorie jeugd 1 pakte Marin een bronzen medaille, Rosanna werd 9e en Anna 26e. Bij de jeugd kreeg Maan een medaille voor haar 4e plaats en Mirte werd 7e. En ook bij de junioren mocht een ILO-turnster op het podium staan. Dit was Celine met een knappe 5e plaats, Loïs werd 8e, Sanne 10e en Rinske 11e. Bij de senioren grepen Janinka en Laura Koops naast de medailles door beide van de balk te vallen. In het eindklassement behaalde Janinka de 8e, Laura de Leeuw een 13e en Laura Koops een 16e plaats.

03-06-2016 Marin zet beste beentje voor tijdens regiofinale

Marin Roelofsen van gymnastiekvereniging I.L.O. mocht afgelopen zaterdag, 3 juni, de regiofinale pupil 1 D2 turnen in Amersfoort. Zij startte met het moeilijke onderdeel balk, maar liet hier gelijk zien dat zij thuis hoorde in de finale. Zonder grote wankelingen turnde ze haar hele oefening netjes uit en behaalde dan ook de 6e score op dit onderdeel. Daaropvolgend turnde ze op de vloer een nette oefening met een mooie overslag. Op sprong behaalde Marin een hoge score van 12.875. Bij brug begon ze even verkeerd door te starten met een ander element, maar ze herpakte zich netjes. Marin werd 10e met een puntentotaal van 51.625 in een zeer sterk deelnemersveld. Een mooie afsluiting van het afgelopen turnseizoen!

06-05-2017 3 medailles voor ILO turnsters tijdens regiofinale

20170506-regiofinale-divisie-4-en-5-jeugd-junior-en-senior-2-800x600

Zeven turnsters van gymnastiekvereniging ILO hadden zich geplaatst voor de regiofinale in Amersfoort. Rinske van Bijnen, Loïs Berends, Lynn Verbeek, Tessa van Tongeren, Laura de Leeuw, Janinka de Krieger en Marije van Verseveld hadden dan ook hard getraind om afgelopen zaterdag, 6 mei, het beste van zichzelf te tonen. Helaas moesten Loïs en Tessa zich afmelden in verband met een blessure.

In de eerste wedstrijd was het de beurt aan de jeugd turnsters divisie 4. Lynn toonde in deze categorie dat ze op alle vier de toestellen haar oefeningen zeer goed beheerst. Op zowel sprong als brug behaalde ze zelfs de hoogste score. Mede hierdoor behaalde Lynn de eerste plaats, en mag zij zich nu regiokampioen noemen!
In de categorie jeugd divisie 5 mocht Rinske turnen. Voor Rinske was het vooral een wedstrijd met persoonlijke successen. Zo turnde zij voor het eerst een flikflak op vloer en een salto als afsprong van brug. Met haar mooie ruime overslag over de pegasus behaalde ze zelfs een zevende score op dit onderdeel. Helaas was het grote deelnemersveld van 32 turnsters te sterk om zich te plaatsen voor de districtsfinale.
Marije mocht turnen in de B-finale van senior divisie 4. Ze startte met een nieuwe serie op vloer, overslag – salto. Ze vervolgde met een uitstekende sprong over de pegasus waarmee ze één van de hoogste scores behaalde. Bij brug had ze een kleine fout bij haar afsprong, maar dit herpakte ze met een mooie, stabiele balk oefening. Ze behaalde uiteindelijk de zilveren medaille!

In de derde wedstrijd mochten Laura en Janinka turnen in de categorie senior divisie 5. Ze begonnen beiden met een erg mooie vloeroefening en hadden hiermee gelijk de toon gezet. Over de pegasus lieten ze beide een ruime sprong zien waarmee ze ook hoog scoorden. Op brug turnden ze beide naar hun kunnen. Ze eindigden met het moeilijke onderdeel balk. Helaas vielen ze beide één keer van de balk. Janinka maakte na haar afsprong nog een verkeerde stap waardoor ze nogmaals viel. Toch waren de eerste drie toestellen zo goed geturnd dat Laura een bronzen medaille ontving voor haar 5e plaats. Janinka behaalde een mooie 17e plaats in een zeer groot deelnemersveld van 35 turnsters.

Zowel Lynn, Laura als Janinka mogen zich gaan klaarmaken voor de districtsfinale op 20 mei in Amsterdam!

20170506-regiofinale-divisie-4-en-5-jeugd-junior-en-senior-1-800x600

01-04-2017 Allereerste turnwedstrijd jongste talenten

Zaterdag 01 april was het zo ver, de allereerste turnwedstrijd voor onze jongste talenten: de pre instappers. Deze wedstrijd werd georganiseerd bij turnclub PIT in Lunteren. Twee meisjes van Gymnastiekvereniging ILO zouden deze dag meedoen. Helaas kwam Esmee van Ledden tijdens de training voor de wedstrijd ten val en brak haar bovenarm. Toch was zij aanwezig om de andere turnster Maartje de Leeuw aan te moedigen. Maartje begon op vloer waar zij een heel nette oefening liet zien, knap dat zij de vele elementen al kan onthouden op haar jonge leeftijd. Daarna was het tijd voor de sprong. Een handstand platvallen op een verhoogd vlak. De eerste sprong lukte erg goed. Helaas struikelde ze in haar aanloop waardoor haar tweede sprong mislukte, maar gelukkig mocht ze nog een keer overnieuw en liet een mooie 2e sprong zien. Op de brug werd duidelijk dat Maartje al goed kan zwaaien en voldoende kracht heeft om de borstwaartsom en buikdraai te maken. Tot slot mocht ze haar oefening op balk laten zien. De opsprong lukte niet in 1 keer, maar toen ze op de balk stond liet ze een heel strakke oefening zien zonder val! Het was een gezellige wedstrijd, samen met de juf en mascotte Poekie. Met een puntentotaal van 49.05 eindigde Maartje, in een groot deelnemersveld van 31 meisjes, op een mooie 21e plaats.

11-02-2017 Gouden medaille voor Lynn Verbeek

Gouden medaille voor Lynn Verbeek Jip, Loïs, Lynn en Rinske

Zaterdag 11 februari was de tweede voorwedstrijd in Culemborg voor de turnsters in de keuze oefenstof. 13 turnsters van gymnastiekvereniging I.L.O. mochten aan deze wedstrijd meedoen. Er waren een aantal pechmomenten, maar ook veel persoonlijke successen, waarvan een gouden medaille voor Lynn Verbeek!
De eerste 4 turnsters waren al vroeg in de ochtend aanwezig. Lois Berends, Rinske van Bijnen en Jip Muhlack kwamen uit in de categorie Jeugd 2G. Lois turnde een stabiele wedstrijd door op alle 4 de toestellen een mooie oefening te tonen, hierdoor greep ze net naast de medailles met een 7e plaats. Rinske liet vooral een hele mooie vloeroefening zien, maar had helaas ook twee vallen op de andere toestellen. Ze eindigde op de 14e plaats. Jip overtrof zichzelf op de balk met een hele hoge score van 10.750, helaas viel ook zij van de brug af. Jip behaalde de 16e plaats.
Lynn Verbeek kwam uit in de categorie jeugd 2F. Zij turnde een hele goede wedstrijd en behaalde op 3 toestellen de hoogste score! Ze mocht dan ook op het hoogste podium staan voor een gouden medaille.
In de tweede wedstrijd kwamen Laura de Leeuw, Janinka de Krieger en Tessa van Tongeren uit in de categorie Senior E. Laura turnde voor het eerst een nieuwe sprong over de pegasus, en behaalde hiermee gelijk één van de hoogste scores. Helaas had ze ook een val van brug en balk, hierdoor greep ze net naast de medailles met een 6e plaats. Janinka behaalde juist op vloer een hele hoge score en had voor het eerst de radslag op balk. Zij behaalde een nette 9e plaats. Tessa had zelfs de allerhoogste score op vloer met 11.600, en behaalde hiermee een 11e plaats.
In de derde wedstrijd was het de beurt aan de categorie Junior F waar Gerjanne Huibers in uitkwam. Zij turnde een hele nette wedstrijd op alle vier de toestellen. Vooral op uitvoering blonk Gerjanne uit bij sprong, brug en vloer. Ze behaalde een mooi punten totaal van 40.775 in een zeer groot deelnemersveld.
In de categorie Senior D mochten Marije van Verseveld en Wyke van Bijnen turnen. Marije liet zien dat zij goed kan meekomen in deze categorie met veel sterke turnsters. Op zowel sprong, balk als vloer behaalde ze een score binnen de top 4. Ze werd uiteindelijk 9e. Wyke turnde een hele mooie sprong over de pegasus en behaalde dan ook de allerhoogste score op dit toestel! Op balk turnde ze voor het eerst een bruggetje achterwaarts. Helaas moest ze ook een val incasseren waardoor ze ver naar beneden zakte in het eindklassement.

Kijk op de uitslagenpagina voor de volledige lijst met uitslagen.

De Junior en Senior turnsters van ILO

Lynn op de eerste plaats