11-05-2019 – Succesvolle regiofinale voor ILO turnsters

Vier turnsters hadden zich weten te plaatsen voor de regiofinale divisie 5 in Amersfoort. Afgelopen zaterdag 11 mei was het dan zo ver. In wedstrijd 1 was het de beurt aan Maan Hazelbag en Mirte Doornenbal. In de categorie Jeugd F begonnen zei hun finale op het toestel brug. Mirte had wat vertraging opgelopen waardoor ze zonder warming-up haar brugoefening moest doen. Dit ging gelukkig heel goed, ze behaalde met een strakke oefening zelfs een 6e plaats op dit toestel. Op de balk had Maan helaas een black out waardoor ze punten liet liggen, maar dit compenseerde ze weer met een zeer nette vloeroefening waarmee ze het 11e cijfer behaalde. Maan werd 23e in het eindklassement en Mirte eindigde op de 18e plaatse waarmee ze haar ticket naar de districtfinale bemachtigde.

In wedstrijd 2 was het de beurt aan Sanne van Dijk en Celine de Kock. Zij kwamen uit in de categorie Junior F. Sanne voelde zich niet optimaal maar wist toch een hele goede finale te turnen.
Beide meiden wisten op de toestellen brug en vloer hetzelfde mooie cijfer te behalen. Hun strakke turnen werd beloond met een 10.467 op brug en een 10.050 op vloer. Ook lieten beide turnsters een mooie en ruime overslag op sprong zien. Ondanks dat Celine netjes turnde en niet viel voldeed ze nog niet aan alle eisen op het toestel balk. Hiermee daalde ze in het eindklassement. Sanne oversteeg zichzelf en turnde een zeer stabiele balkoefening waarmee ze zelfs een 2e plaats behaalde. In het eindklassement eindigde Celine op een 27e plaats, Sanne werd 7e waarmee ze net naast een medaille greep, maar zich wel plaatste voor de districtfinale op 25 mei in Amsterdam.

20190511 - Regiofinale 2019 - 600x800

Dit bericht is geplaatst in Nieuwsberichten, Nieuwsberichten 2010, Recente nieuwsberichten. Bookmark de permalink.