06-05-2017 3 medailles voor ILO turnsters tijdens regiofinale

20170506-regiofinale-divisie-4-en-5-jeugd-junior-en-senior-2-800x600

Zeven turnsters van gymnastiekvereniging ILO hadden zich geplaatst voor de regiofinale in Amersfoort. Rinske van Bijnen, Loïs Berends, Lynn Verbeek, Tessa van Tongeren, Laura de Leeuw, Janinka de Krieger en Marije van Verseveld hadden dan ook hard getraind om afgelopen zaterdag, 6 mei, het beste van zichzelf te tonen. Helaas moesten Loïs en Tessa zich afmelden in verband met een blessure.

In de eerste wedstrijd was het de beurt aan de jeugd turnsters divisie 4. Lynn toonde in deze categorie dat ze op alle vier de toestellen haar oefeningen zeer goed beheerst. Op zowel sprong als brug behaalde ze zelfs de hoogste score. Mede hierdoor behaalde Lynn de eerste plaats, en mag zij zich nu regiokampioen noemen!
In de categorie jeugd divisie 5 mocht Rinske turnen. Voor Rinske was het vooral een wedstrijd met persoonlijke successen. Zo turnde zij voor het eerst een flikflak op vloer en een salto als afsprong van brug. Met haar mooie ruime overslag over de pegasus behaalde ze zelfs een zevende score op dit onderdeel. Helaas was het grote deelnemersveld van 32 turnsters te sterk om zich te plaatsen voor de districtsfinale.
Marije mocht turnen in de B-finale van senior divisie 4. Ze startte met een nieuwe serie op vloer, overslag – salto. Ze vervolgde met een uitstekende sprong over de pegasus waarmee ze één van de hoogste scores behaalde. Bij brug had ze een kleine fout bij haar afsprong, maar dit herpakte ze met een mooie, stabiele balk oefening. Ze behaalde uiteindelijk de zilveren medaille!

In de derde wedstrijd mochten Laura en Janinka turnen in de categorie senior divisie 5. Ze begonnen beiden met een erg mooie vloeroefening en hadden hiermee gelijk de toon gezet. Over de pegasus lieten ze beide een ruime sprong zien waarmee ze ook hoog scoorden. Op brug turnden ze beide naar hun kunnen. Ze eindigden met het moeilijke onderdeel balk. Helaas vielen ze beide één keer van de balk. Janinka maakte na haar afsprong nog een verkeerde stap waardoor ze nogmaals viel. Toch waren de eerste drie toestellen zo goed geturnd dat Laura een bronzen medaille ontving voor haar 5e plaats. Janinka behaalde een mooie 17e plaats in een zeer groot deelnemersveld van 35 turnsters.

Zowel Lynn, Laura als Janinka mogen zich gaan klaarmaken voor de districtsfinale op 20 mei in Amsterdam!

20170506-regiofinale-divisie-4-en-5-jeugd-junior-en-senior-1-800x600

Dit bericht is geplaatst in Nieuwsberichten, Nieuwsberichten 2017, Recente nieuwsberichten. Bookmark de permalink.