01-04-2017 Allereerste turnwedstrijd jongste talenten

Zaterdag 01 april was het zo ver, de allereerste turnwedstrijd voor onze jongste talenten: de pre instappers. Deze wedstrijd werd georganiseerd bij turnclub PIT in Lunteren. Twee meisjes van Gymnastiekvereniging ILO zouden deze dag meedoen. Helaas kwam Esmee van Ledden tijdens de training voor de wedstrijd ten val en brak haar bovenarm. Toch was zij aanwezig om de andere turnster Maartje de Leeuw aan te moedigen. Maartje begon op vloer waar zij een heel nette oefening liet zien, knap dat zij de vele elementen al kan onthouden op haar jonge leeftijd. Daarna was het tijd voor de sprong. Een handstand platvallen op een verhoogd vlak. De eerste sprong lukte erg goed. Helaas struikelde ze in haar aanloop waardoor haar tweede sprong mislukte, maar gelukkig mocht ze nog een keer overnieuw en liet een mooie 2e sprong zien. Op de brug werd duidelijk dat Maartje al goed kan zwaaien en voldoende kracht heeft om de borstwaartsom en buikdraai te maken. Tot slot mocht ze haar oefening op balk laten zien. De opsprong lukte niet in 1 keer, maar toen ze op de balk stond liet ze een heel strakke oefening zien zonder val! Het was een gezellige wedstrijd, samen met de juf en mascotte Poekie. Met een puntentotaal van 49.05 eindigde Maartje, in een groot deelnemersveld van 31 meisjes, op een mooie 21e plaats.

Dit bericht is geplaatst in Nieuwsberichten, Nieuwsberichten 2017, Recente nieuwsberichten. Bookmark de permalink.