21-05-2011 Wel en geen districtfinale voor ILO turnsters

Turnsters van gymnastiekvereniging I.L.O. uit Lienden doen elk jaar mee aan rayonwedstrijden. Indien zij deze goed turnen dan kunnen zij zich plaatsen voor de regiofinales. Turnen zij deze finales ook goed dan kunnen zij zich verder plaatsen voor de districtfinale waar verenigingen aan mee doen uit noord en zuid holland en midden Nederland. Voor sommige turnsters zit deze finale er wel in, en voor sommige niet.

Marije van Verseveld (junior, 7) was één van de turnsters die zich net niet plaatste voor de districtfinale. Tijdens de regiowedstrijd in Amersfoort op zaterdag 14 mei maakten ze jammer genoeg drie fouten. Het begon al op haar eerste toestel balk, waar ze 2 maal vanaf viel. Dit maakte ze daarna wel weer ruimschoots goed op vloer (10.600, 10e plaats) en sprong (10.750, 9e plaats). Echter viel ze weer bij het allerlaatste element van de wedstrijd, de afsprong van de brug, op haar billen. De bij elkaar 3 vallen betekenden minimaal 3 punten aftrek waardoor Marije een 30e plaats behaalde. Had ze deze 3 grote fouten niet geturnd, dan was ook zij door naar de districtfinale.

Wie zich wel had geplaatst voor de districtfinale was Wyke van Bijnen. Door haar goede wedstrijdresultaten tijdens de regiokampioenschappen wist zij zich te plaatsen voor de districtfinale van de 4e divisie in Beverwijk. Dit is voor haar het hoogst haalbare in haar niveau. Zaterdag 21 mei was het zo ver. Wyke kwam uit in de categorie pupil I niveau 9. Wyke turnde een stabiele wedstrijd zonder grote fouten. Tijdens haar oefening op balk werd er plotseling een vloermuziekje erg hard afgespeeld waardoor iedereen schrok. Wyke liet zich hierdoor niet afleiden en scoorde op balk 11,35 punten waarmee zij op dit toestel een 13e plaats behaalde. In het eindklassement eindigde Wyke op een mooie 29e plaats in een groot en getalenteerd deelnemersveld van 36 turnsters.

Dit bericht is geplaatst in Nieuwsberichten, Nieuwsberichten 2011, Recente nieuwsberichten. Bookmark de permalink.