22-03-2012 2e Rayonwedstrijden zitten er weer op voor alle turnsters

De afgelopen maanden hebben alle turnsters van onze gymvereniging hun tweede rayonwedstrijd geturnd. Door een aantal mooie plaatsen hebben meerdere turnsters zich geplaatst voor de rayon en regiofinales.

Op 21 januari mochten de turnsters van divisie 5 naar Tiel toe. Helaas waren er een aantal zieken en turnsters met blessures. Hierdoor bleven er maar 4 turnsters over om deel te nemen aan deze 2e rayonwedstrijd. Een van deze vier dames was Manuela Briene, zij liet een goede vooruitgang zien op het onderdeel brug. Zij behaalde uiteindelijk een 13e plaats.
Janinka de Krieger, Laura de Leeuw en Amely van Leijen behaalden respectievelijk de 6e, 12e en 19e plek.
Op 4 februari was het de beurt aan de 4e divisie. Anouk van de Scheur liet mooie oefeningen zien waardoor ze een bronzen medaille mee naar huis mocht nemen voor een welverdiende 4e plek in een groot deelnemersveld. Daarna waren Melanie van Mourik, Wyke van Bijnen en Laura Koops aan de beurt. Jammer genoeg ging sprong niet helemaal goed bij Melanie, maar dit maakte ze goed met een goede brugoefening. Melanie werd 15e, Wyke 10e en Laura behaalde in een andere leeftijdscategorie een 3e plaats. Als laatste waren ook nog Vera Sterrenburg, Michelle Kannemans en Marléne Derksen aan de beurt. Zij behaalden respectievelijk de 7e, 9e en 12e plaats bij de senioren.
De wedstrijd van onze jongste turnsters was verplaatst naar een andere dag. Hierdoor konden zij nog iets langer oefenen. Op 17 maart was het dan toch zover, Rinske van Bijnen en Fien Spoormakers mochten met de zenuwen in het lijf aan hun tweede wedstrijd beginnen. Dit hebben zij prima gedaan! Rinske werd 10e en Fien 20e.

Voor de volledige uitslagen kun je kijken op de uitslagenpagina.

Op naar de finales
Voor een aantal turnsters is al duidelijk of zij zich hebben geplaatst voor de verschillende finales die op het programma staan. De turnsters die zich hebben geplaatst voor de regiofinale in Hooglanderveen zijn Vera (senior), Laura (junior), Janinka (jeugd) en Anouk (instap). De turnsters die naar de rayonfinale in Culemborg mogen zijn Laura, Janinka, Laura (jeugd) en Anouk.
Voor Wyke, Djoy, Michelle en Marije is het nog even afwachten of zij ook nog naar één van de finales mogen. Zij staan namelijk reserve. Als er iemand afvalt in hun categorie dan mogen zij alsnog meedoen. Rinske en Fien moeten ook nog even afwachten of zij doorgaan naar de rayonfinales, dit weten we pas later.

Dit bericht is geplaatst in Nieuwsberichten, Nieuwsberichten 2012, Recente nieuwsberichten. Bookmark de permalink.