02-12-2013 Eerste turnwedstrijd ILO bekroond met 5 medailles

Op zaterdag 30 november werden in Sporthal de Linie in Ochten de eerste wedstrijden georganiseerd voor de voorgeschreven oefenstof divisie 5 en 6. Tijdens deze wedstrijden deden 17 turnsters van gymnastiekvereniging I.L.O mee.

In de eerste wedstrijd mochten Anouk van de Scheur en Eva Muis hun oefeningen op vloer, brug, balk en sprong laten zien. Beide dames hadden vooral erg veel plezier tijdens de wedstrijd en steunden elkaar om de zenuwen te bedwingen. Dit was goed geslaagd, want Anouk eindigde op de eerste plaats met 54.825 punten. Eva had ook een goede wedstrijd geturnd, maar viel helaas een aantal keren van de balk. Ze behaalde de 22e plaats.
In de tweede wedstrijd turnde Gerjanne Huibers in de categorie Jeugd 1, D2. Ze heeft vooral nette oefeningen geturnd, maar door een aantal vallen zakte ze toch nog iets in het eindklassement naar een 7e plaats.
Voor sommige turnsters van pupillen 1 D2, was het extra spannend. Deze groep was zo groot dat het was opgesplitst in 2 wedstrijden. In de eerste wedstrijd behaalde Rinske van Bijnen een tweede plaats, maar ze moest de tweede wedstrijd afwachten of ze nog steeds op het podium eindigde. Uiteindelijk behaalde de 7 turnsters van ILO, 2 medailles. Lynn Verbeek ging er met de bronzen medaille vandoor, net als Rinske voor haar 4e plek. Imke Schlegel werd 21e, Lois Berends 23e, Marloes van Dam 26e, Fien Spoormakers 30e en Jip Muhlack 34e.
Bij de jongste turnsters, instap D2, mocht Celine de Kock de gouden medaille mee naar huis nemen. Sanne van Dijk een bronzen medaille voor haar 5e plaats en Iris Naber werd 15e in een zeer groot deelnemersveld van 35 turnsters. Een zeer geslaagde dag dus voor alle turnsters van ILO.