09-12-2015 Veel vooruitgang bij turnsters ILO

20151205 - Voorwedstrijd 1

Zaterdag 28 november en 5 december hadden 15 turnsters van gymnastiekvereniging ILO hun eerste rayonwedstrijd. Hierbij lieten zij veel vooruitgang zien in vergelijking met het vorige jaar. En dat terwijl de meerderheid naar een nieuw niveau is doorgestroomd.

De eerste zaterdag waren de 5 turnsters van de verplichte oefenstof, jeugd d2 aan de beurt. Lynn Verbeek turnde op alle toestellen netjes waardoor zij op de 1e plaats eindigde en de gouden medaille mee naar huis mocht nemen. Rinske van Bijnen had een hele nette brugoefening en Imke Schlegel sprong netjes over de kast heen. Jip Muhlack had een moeilijk start op sprong maar liet daarna een hele mooie balk oefening zien. Lois Berends moest helaas haar wedstrijd voortijdig beƫindigen.

De tweede zaterdag mochten de turnsters van de keuze oefenstof hun wedstrijd turnen. Wyke van Bijnen (junior E), turnde op balk zeer stabiel en mocht uiteindelijk met een bronzen medaille naar huis. Melanie van Mourik (junior E) turnde na een jaar afwezigheid weer haar eerste wedstrijd. Dit deed zij met een zeer mooie sprong en veel nieuwe onderdelen op de verschillende toestellen. Gerjanne Huibers (junior F) turnde voor het eerst een radslag op balk en Tessa van Tongeren (junior F) turnde een arabier-flikflak zonder moeite op vloer. Beiden pakten helaas net naast de medailles en werden 7e en 8e. Bij de senioren niveau E, turnde Laura de Leeuw voor het eerst halve draai kip op brug, Janinka de Krieger radslag op balk en Amely van Leijen turnde voor het eerst een salto achterover als afsprong op balk. Bij de senioren niveau D, turnden alle drie de dames zo’n nette balk oefening dat zij de complimenten van de jury kregen. Die konden ze alvast in hun zak steken! Op de overige toestellen was het ook een geslaagde wedstrijd, Lorena behaalde een bronzen medaille, Chantal turnde ook nog eens radslag-salto als combinatie op balk en Marije turnde na 6 jaar weer een salto van de brug als afsprong!

Al met al, hebben alle turnsters een eerste wedstrijd gedraaid waar ze met een goed gevoel op kunnen terug kijken!

20151128 - Voorwedstrijd 1

Dit bericht is geplaatst in Nieuwsberichten, Nieuwsberichten 2015, Recente nieuwsberichten. Bookmark de permalink.