26-11-2016 Turnsters van ILO zijn het wedstrijdseizoen begonnen

Op zaterdag 26 november hebben de turnsters van de keuzeoefenstof deelgenomen aan hun eerste plaatsingswedstrijd. Deze wedstrijd was in Culemborg en werd georganiseerd door Lingia Wadenoijen en ILO. Dit jaar turnen 5 meiden voor het eerst in de keuzeoefenstof Jeugd 2 niveau G. Dit betekent een vloeroefening op muziek, springen over de pegases en een afsprong turnen aan de hoge brugligger. Ondanks deze grote veranderingen deden de meiden het super. Lois Berend behaalde de 5e plaats, Rinske van Bijnen werd 8e, Jip Muhlack 16e en Imke Schlegel 18e. Lynn Verbeek kwam voor het eerst uit in de 4e divisie, Jeugd F. Ze liet zien dat ze alle nieuwe elementen zoals half in half uit op sprong, kippen aan de brug, handstand doorrol op balk en arabier salto op de vloer al goed beheerst. Haar nette oefeningen werden beloond met een bronzen medaille. In wedstrijd 2 was het de beurt aan de meiden uit de categorie Senior E. Janinka eindigde knap op de 6e plaats, Tessa van Tongeren werd 7e, Laura de Leeuw 18e en Dian van Ossenbruggen 21e. In wedstrijd 3 eindigde, in een heel sterk deelnemersveld, Wyke van Bijnen op de 16e plaats. Marije van Verseveld werd 18e en Lorena Juch 20e. Zij kwamen uit in de categorie senior D. In deze categorie is het een uitdaging om aan alle samenstellingseisen van de oefeningen te kunnen voldoen. Ondanks dit gegeven hebben de meiden zich voor de volle honderd procent ingezet. Gerjanne Huibers (Junior F) eindigde, met sierlijke oefeningen op balk en vloer, op een 23e plaats.

Door de goede samenwerking tussen de organiserende verenigingen verliepen de wedstrijden vlot. Beide besturen en alle vrijwilligers, nogmaals hartelijk bedankt voor jullie inzet!

Dit bericht is geplaatst in Nieuwsberichten, Nieuwsberichten 2016, Recente nieuwsberichten. Bookmark de permalink.