20-01-2013 ILO start met nieuwe groep ouder en kind gym

Vindt u het leuk om samen met uw kind spelenderwijs de wereld van het bewegen te ontdekken? Bij gymvereniging ILO komt vanaf 5 februari 2013 in Ingen een nieuwe groep, speciaal voor de allerkleinste onder ons. U bent als ouder, opa, oma of oppas van harte welkom met uw peuter.
Deze ouder-kindles is bedoeld vanaf dreumesen die zelfstandig kunnen lopen tot aan de kleuterleeftijd 4 jaar. Vanaf deze leeftijd heeft gymvereniging ILO de kleutergroepen in Ingen (woensdag van 15.30 – 16.30) en in Lienden (donderdag van 16.00-17.00).

Voor kinderen is de gymzaal de ideale plek om bewegingservaring op te doen. Spelenderwijs worden er verschillende bewegingssituaties aangeboden. Hierdoor worden de kinderen geprikkeld om te bewegen, klimmen, klauteren, balanceren, hangen, springen en rollen. De gymzaal lijkt dan wel een overdekte speeltuin.
Verder leert uw kind het inschatten van afstand, diepte, hoogte en verte.
Ook op sociaal vlak is ouder-kindgymles een positieve aanvulling op de ontwikkeling van uw kind. Hij/zij leert dat je rekening met elkaar moet houden en dat je op je beurt moet wachten. Daar komen nog andere dingen bij, zoals het samen zijn met andere kinderen, het zingen in de kring en het stimuleren van het zelfvertrouwen.
De band tussen u en uw (klein)kind wordt versterkt doordat u zelf actief bent tijdens de lessen. Uiteraard hoeft u niet te klimmen en klauteren maar u kunt uw kind helpen door aanmoediging, begeleiding en stimulering tijdens de activiteiten.
Het taalgevoel van een peuter is nog in ontwikkeling. Dus begrippen als onder, over, naast en boven komen betekenisvol tot leven.
Als u enthousiast geworden bent; de ouder-kindgymles is vanaf 5 februari 2013 elke dinsdagochtend in de gymzaal ‘De Radslag’ in Ingen. Het begint om 10.00 en duurt tot 11.00.
U bent van harte welkom voor een proefles.

Dit bericht is geplaatst in Nieuwsberichten 2013, Recente nieuwsberichten. Bookmark de permalink.