06-02-2013 Bronzen medaille voor ILO turnster

Zaterdag 2 februari hebben 8 turnsters van gymnastiekvereniging I.L.O. uit Lienden hun tweede voorwedstrijd geturnd in Culemborg. Na de eerste voorwedstrijd waren alle turnsters zeer gemotiveerd en hebben ze hard getraind op nieuwe elementen zodat ze beter konden meekomen met het zeer sterke deelnemersveld waarmee de turnsters te maken hadden. Het harde trainen van de afgelopen maanden had als resultaat dat de turnsters veel hoger eindigden in het eindklassement en zelfs een bronzen medaille.

In de eerste wedstrijd turnden Melanie van Mourik en Wyke van Bijnen. Beiden turnden nette oefeningen, Melanie behaalde zelfs één van de hoogste cijfers op sprong. Melanie en Wyke werden respectievelijk 13e en 15e in een zeer groot deelnemersveld.
In de tweede wedstrijd turnden 4 senioren in niveau 6. Marije van Verseveld had een slechte start op brug maar herpakte zich gelukkig weer bij vloer. Tülin te Grotenhuis, Chantal Pronk en Lorena Juch hadden juist op de balk een tegenslag maar behaalden op vloer ook de hoogste scores van de wedstrijd. Marije werd uiteindelijk 11e, Tülin 9e, Chantal 7e en Lorena mocht de bronzen medaille mee naar huis nemen voor een zeer verdiende 3e plaats.

De laatste wedstrijd was het de beurt aan senior niveau 5. Vera Sterrenburg en Marléne Derksen kwamen in deze categorie uit. Zij hadden beiden de afgelopen maanden veel pech met blessures wat trainen moeilijker maakte. Toch hebben ze allebei hun beste beentje voor gezet tijdens de wedstrijd. Hierdoor behaalde Marléne uiteindelijk de 7e plaats en Vera de 9e.

Voor de volledige uitslagen kun je kijken op de uitslagenpagina.

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie, Nieuwsberichten 2013, Recente nieuwsberichten. Bookmark de permalink.